Tereza Kabelková

Bachelor's thesis

Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich

evaluation of vitamin c in fruit and vegetables and their products
Abstract:
Literární část této bakalářské práce se zabývá významem ovoce a zeleniny ve výživě a nejvýznamnějšími druhy obsahující vitamín C. Je zde charakterizován vitamín C jeho vlastnosti, reakce, vliv zpracovaní na stabilitu vitamínu C, průmyslová výroba, historie a objev. Význam vitamínu C ve výživě člověka, jeho antioxidační účinek a vliv na zdraví. Dále jsou popsány metody stanovení vitamínu C. V experimentální …more
Abstract:
The literature part of this bachelor thesis deals with the importance of fruits and vegetables in nutrition and the most important species containing vitamin C. Vitamin C is characterized in terms of its properties, reactions, the effect of processing on vitamin C stability, industrial production, history and discovery. The importance of vitamin C in human nutrition, its antioxidant effect and influence …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Reader: Miloš Jurica, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty