Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich – Tereza Kabelková
Tereza Kabelková
Bakalářská práce
Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich
evaluation of vitamin c in fruit and vegetables and their products
Anotace:
Literární část této bakalářské práce se zabývá významem ovoce a zeleniny ve výživě a nejvýznamnějšími druhy obsahující vitamín C. Je zde charakterizován vitamín C jeho vlastnosti, reakce, vliv zpracovaní na stabilitu vitamínu C, průmyslová výroba, historie a objev. Význam vitamínu C ve výživě člověka, jeho antioxidační účinek a vliv na zdraví. Dále jsou popsány metody stanovení vitamínu C. V experimentální …víceAbstract:
The literature part of this bachelor thesis deals with the importance of fruits and vegetables in nutrition and the most important species containing vitamin C. Vitamin C is characterized in terms of its properties, reactions, the effect of processing on vitamin C stability, industrial production, history and discovery. The importance of vitamin C in human nutrition, its antioxidant effect and influence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt a změny rostlinných alkaloidů v potravinových surovinách a produktech
Magdaléna Juziková -
Tourists’ perception and preferences of traditional plant food products in Cambodia
Thomas Brenner -
Fermented plant foods and their importance in food security in northern Ghana
Kingsley Obeng Buaben -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Stanovení vybraných antioxidantů (kyselina askorbová, kyselina močová) v seminální plazmě
Petra Drábková -
Kyselina askorbová a její role v reakcích rostlin na stres
Martina Malinová -
Influence of selected natural juices containing ascorbic acid on browning inhibition during fruit drying.
Anna Hubáčková -
Amperometrické stanovení kyseliny askorbové
Martina Šišková