Tereza Kabelková

Bakalářská práce

Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich

evaluation of vitamin c in fruit and vegetables and their products
Anotace:
Literární část této bakalářské práce se zabývá významem ovoce a zeleniny ve výživě a nejvýznamnějšími druhy obsahující vitamín C. Je zde charakterizován vitamín C jeho vlastnosti, reakce, vliv zpracovaní na stabilitu vitamínu C, průmyslová výroba, historie a objev. Význam vitamínu C ve výživě člověka, jeho antioxidační účinek a vliv na zdraví. Dále jsou popsány metody stanovení vitamínu C. V experimentální …více
Abstract:
The literature part of this bachelor thesis deals with the importance of fruits and vegetables in nutrition and the most important species containing vitamin C. Vitamin C is characterized in terms of its properties, reactions, the effect of processing on vitamin C stability, industrial production, history and discovery. The importance of vitamin C in human nutrition, its antioxidant effect and influence …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta