Změny smažicího média při přípravě hranolků z fialových odrůd brambor – Bc. Klára Fialová
Bc. Klára Fialová
Master's thesis
Změny smažicího média při přípravě hranolků z fialových odrůd brambor
Changes in the frying medium in the preparation of French fries from purple potato varieties
Anotácia:
Lilek brambor je významnou zemědělskou plodinou, která poskytuje cenný zdroj energie a široké spektrum živin, jako například vitamin C, provitamin A, fenolové sloučeniny, železo, vlákninu a další bioaktivní látky. Složení brambor může být ovlivněno různými faktory, jako je genotyp, podmínky pěstování a způsob zpracování. Barevné odrůdy obsahují více fenolů a anthokyanů, zatímco žluté odrůdy jsou bohatší …viacAbstract:
Potato is a significant agricultural crop that provides a valuable source of energy and a wide range of nutrients, such as vitamin C, provitamin A, phenolic compounds, iron, fiber, and other bioactive substances. The composition of potatoes can be influenced by various factors, such as genotype, growing conditions, and processing methods. Colored varieties contain more phenols and anthocyanins, while …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedúci: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Josef Soukup, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FIALOVÁ, Klára. \textit{Změny smažicího média při přípravě hranolků z~fialových odrůd brambor}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/8z8etx/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej
Katarína Čaklošová -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
The volatile carbonyl compounds formed during the oxidation of lipids in fish and fish products
Chibueze Benjamin Atuchukwu -
Inhibice oxidace lipidů během smažení pomocí přírodních antioxidantů
Alena Bulínová -
Oxidace proteinů během buněčné diferenciace
Eliška BECHNÁ -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová
Názov
Vložil
Vložené
Práva