Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech – Klára Sigmundová
Klára Sigmundová
Master's thesis
Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech
Influence of Lacticaseibacillus casei on Biogenic Amines Reduction in Selected Dairy Products
Anotácia:
V diplomové práci byla pozorována schopnost kmene Lacticaseibacillus casei (dříve Lactobacillus casei) CCDM 198 redukovat množství biogenních aminů v reálné potravině. Kmen Lacticaseibacillus casei byl kultivován v mléce při různém pH a teplotě. Byl sledován vliv daného prostředí na degradaci fenylethylaminu, putrescinu, kadaverinu, histaminu a tyraminu. Pro zjištění obsahu biogenních aminů byla použita …viacAbstract:
The aim of this thesis was to observe the ability of the Lacticaseibacillus casei strain (formerly Lactobacillus casei) CCDM 198 to reduce the amount of biogenic amines in foods. The Lacticaseibacillus casei strain was cultivated in milk at different pH and temperature. This study observed the effect of different pH and temperature on the ability of Lacticaseibacillus casei strain to degrade of biogenic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SIGMUNDOVÁ, Klára. \textit{Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/8zkz1u/.
Jak správně citovat práci
Sigmundová, Klára. Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu zrání sýrů v závislosti na použité doplňkové kultuře
Martina Škrabalová -
Aplikace molekulárně biologických metod při detekci genů a degradaci vybraných mikrobiálních metabolitů v potravinách
Hana Pištěková -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
Optimalizece stanovení fytoestrogenů pomocí HPLC-MS
Alena Goišová -
Optimalizace retence prekurzorů a metabolitů dopaminu v HPLC
Petra Svobodová