Bc. Lucia Klačmanová

Diplomová práce

Sledovanie údržnosti majonéz vo vzťahu k ich zloženiu

Sledování udržovanosti majonéz ve vztahu k jejich složení
Anotace:
Práce se zabývá historií vzniku majonézy a jejím rozdělením. Řeší se legislativa na národní i světové úrovni. Dále se práce věnuje jednotlivým surovinám, které jsou potřebné na výrobu majonézy. Část je věnovaná aditivním látkám, které se při výrobě majonézy nejčastěji využívají jako antioxidanty, emulgátory, konzervační látky a barviva. Pojednává se o technologii o výrobě majonézy. Zvláštní pozornost …více
Abstract:
The thesis deals with the history of the formation of mayonnaise and its devision. It focuses on legislation on both national and global level. The thesis pays attention on individual ingredients necessary for the production of mayonnaise. The part of the thesis focuses on additives that are most commonly used in the production, such as antioxidants, emulsifiers, preservatives and dyes. The technology …více
Abstract:
Práca sa zaoberá históriou vzniku majonézy a jej rozdelením. Riešená je legislatíva na národnej aj svetovej úrovni. Ďalej sa práca venuje jednotlivým surovinám potrebným na výrobu majonézy. Časť je venovaná aditívnym látkam, ktoré sa pri výrobe majonéz využívajú najčastejšie, a to antioxidanty, emulgátory, konzervačné látky a farbivá. Pojednáva sa technológii o výroby majonézy. Zvláštna pozornosť …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Vosáhlová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin