Monika KOPŘIVOVÁ
Bachelor's thesis
Sladidla ve výživě člověka
Sweeteners in Human Nutrition
Anotácia:
Tato bakalařská práce pojednává o významu sladidel ve výživě člověka. Uvádí výčet nejrozšířenějších sladidel a popisuje jejich původ, chemickou strukturu, kalorickou hodnotu, použití a další důležité vlastnosti. Zvláštní pozornost je věnována účinkům sladidel na lidské zdraví. V poslední části práce je nastíněn budoucí vývoj v oblasti sladidel.Abstract:
This thesis discusses the importance of sweeteners in human nutrition. Lists the most common sweeteners and describes their origin, chemical structure, caloric value, use, and other important properties. Particular attention is paid to the effects of sweeteners on human health. In the last part of this work is outlined future developments in sweeteners.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOPŘIVOVÁ, Monika. Sladidla ve výživě člověka. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka
Daniela Malířová -
Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Monika Zikánová -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková -
Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Tereza Procházková