Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio) – Ing. David SUCHÁNEK
Ing. David SUCHÁNEK
Master's thesis
Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Possibilities affection the texture of meat common carp (Cyprinus carpio)
Anotácia:
Textura byla měřena na analyzátoru textury TA.XT plus od výrobce Stable Micro Systém za použití metody analýzy texturního profilu (TPA) na filetech kapra obecného (Cyprinus carpio). Byly měřeny základní texturní vlastnosti jako je tuhost, žvýkatelnost, elasticita a soudržnost. Průběh změn těchto texturních vlastností byl sledován během doby zmrazení a marinování. V obou případech došlo k statisticky …viacAbstract:
Texture was measured on texture analyzer TA.XT plus the manufacturer's Stable Micro System, using the methods of texture profile analysis (TPA) in the general carp fillets (Cyprinus carpio). Were measured basic textural properties such as hardness, chewiness, springiness and cohesiveness. Course of change of these textural characteristics were monitored during the freezing and marinating. In both cases …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2009
Zverejniť od: 30. 4. 2009
Identifikátor:
5791
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2009
- Vedúci: doc. Ing. František Vácha, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SUCHÁNEK, David. \textit{Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/91izgx/.
Jak správně citovat práci
SUCHÁNEK, David. Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio). Č. Bud., 2009. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2009 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUniversity of South Bohemia in České Budějovice
Faculty of AgricultureMaster programme / odbor:
Agriculture Engineering / Fishery
Práce na příbuzné téma
-
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Fyzikální vlastnosti ovlivňující jakost rybího masa a produktů z ryb
Zuzana Bytešníková -
Možnosti ovlivňování textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Martin JOHÁNEK -
Vliv výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa
Petr JANOUŠEK -
Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Andrea Hotová -
STRUKTURA A TEXTURA V ZAHRADNÍ A KRAJINNÉ TVORBĚ - NÁVRH ZAHRADNÍHO PROSTORU S DŮRAZEM NA JEDNOLIVÉ ASPEKTY SMYSLOVÉHO VNÍMÁNÍ
Tereza Nidetzká -
Textura mléčných dezertů fermentovaných v obalu
Klaudie Šudrychová -
Zahrada v zimě – Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Kateřina Hronová
Názov
Vložil
Vložené
Práva