Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj – Bc. Kateřina Nedomová
Bc. Kateřina Nedomová
Master's thesis
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Sensory evaluation of teff and products from it
Abstract:
Diplomová práce Senzorické hodnocení teffu a výrobků z něj v teoretické části přibližuje obilovinu Eragrostis teff jakožto potravinu s bohatým nutričním složením, vhodnou nejen pro bezlepkovou dietu, s vysokým obsahem minerálních látek – zejména železa a také vysokým obsahem vlákniny. Celkově zlepšuje výživové složení potravin. V praktické části je potom hodnocen senzoricky, spektrofotometricky a také …moreAbstract:
Diploma thesis Sensory evaluation of teff and products from it in the theoretical part describes the cereal Eragrostis teff as a food with rich nutritional composition, suitable not only for gluten-free diet, high content of minerals - especially iron and also high fiber content. Overall, it improves the nutritional composition of the food. The practical part is evaluated sensory, spectrophotometrically …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety