Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj – Bc. Kateřina Nedomová
Bc. Kateřina Nedomová
Diplomová práce
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Sensory evaluation of teff and products from it
Anotace:
Diplomová práce Senzorické hodnocení teffu a výrobků z něj v teoretické části přibližuje obilovinu Eragrostis teff jakožto potravinu s bohatým nutričním složením, vhodnou nejen pro bezlepkovou dietu, s vysokým obsahem minerálních látek – zejména železa a také vysokým obsahem vlákniny. Celkově zlepšuje výživové složení potravin. V praktické části je potom hodnocen senzoricky, spektrofotometricky a také …víceAbstract:
Diploma thesis Sensory evaluation of teff and products from it in the theoretical part describes the cereal Eragrostis teff as a food with rich nutritional composition, suitable not only for gluten-free diet, high content of minerals - especially iron and also high fiber content. Overall, it improves the nutritional composition of the food. The practical part is evaluated sensory, spectrophotometrically …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin