Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus – Bc. Kristýna Kosková
Bc. Kristýna Kosková
Master's thesis
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Sensory analysis of selected commodities with sweeteners suitable for patients with diabetes mellitus
Abstract:
Diplomová práce se zabývá charakteristikou náhradních sladidel, jejich rozdělením a následným využitím v praxi. Dále je popsána problematika diabetes mellitus a jeho rozdělení na jednotlivé typy, které jsou diabetes mellitus 1. a 2. typu. Detailně jsou popsány klinické příznaky, diagnostika, léčba a prevence tohoto onemocnění včetně možných komplikací. Důležitým faktorem je hodnota glykemického indexu …moreAbstract:
The master´s thesis deals with the characteristics of sweeteners, their distribution and subsequent use in practice. The issue of diabetes mellitus and its division into individual types, which are type 1 and type 2 diabetes mellitus, is further described. The clinical signs, diagnosis, treatment and prevention of this disease, including possible complications, are described in detail. The value of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
- Reader: Jitka Přichystalová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOSKOVÁ, Kristýna. \textit{Senzorická analýza vybraných komodit s~náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s~diabetes mellitus}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/92tblv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Denisa WEISSOVÁ -
Úroveň výživových znalostí pacientů s diagnózou diabetes mellitus
Monika DVOŘÁKOVÁ -
Výživa seniorů- Obezita a podvýživa
Hana KOTTKOVÁ -
Obezita a její vliv na sociální začlenění dětí ve školním věku
Kristýna Trnková -
Problematika výživy- obezita dívek na středních školách
Petra ŠALŠOVÁ -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková