Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus – Bc. Kristýna Kosková
Bc. Kristýna Kosková
Diplomová práce
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Sensory analysis of selected commodities with sweeteners suitable for patients with diabetes mellitus
Anotace:
Diplomová práce se zabývá charakteristikou náhradních sladidel, jejich rozdělením a následným využitím v praxi. Dále je popsána problematika diabetes mellitus a jeho rozdělení na jednotlivé typy, které jsou diabetes mellitus 1. a 2. typu. Detailně jsou popsány klinické příznaky, diagnostika, léčba a prevence tohoto onemocnění včetně možných komplikací. Důležitým faktorem je hodnota glykemického indexu …víceAbstract:
The master´s thesis deals with the characteristics of sweeteners, their distribution and subsequent use in practice. The issue of diabetes mellitus and its division into individual types, which are type 1 and type 2 diabetes mellitus, is further described. The clinical signs, diagnosis, treatment and prevention of this disease, including possible complications, are described in detail. The value of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
- Oponent: Jitka Přichystalová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOSKOVÁ, Kristýna. \textit{Senzorická analýza vybraných komodit s~náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s~diabetes mellitus}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/92tblv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Denisa WEISSOVÁ -
Úroveň výživových znalostí pacientů s diagnózou diabetes mellitus
Monika DVOŘÁKOVÁ -
Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Monika Zikánová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková