Vliv doby skladování na mikrobiologickou jakost mléka – Eliška Hrabová
Eliška Hrabová
Bakalářská práce
Vliv doby skladování na mikrobiologickou jakost mléka
Effect of storage time on microbiological quality of milk
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem doby skladování na mikrobiologickou jakost mléka. Zaměřuje se na mléko jako universální potravinu a podrobně rozebírá jeho jednotlivé složky. Blíže je charakterizována problematika, týkající se hygieny získávání mléka, jenž má vliv na dobu údržnosti. Způsob ošetření mléka po nadojení a podmínky jeho skladování mohou ovlivnit výskyt nežádoucí mikrobioty v mléce. Doba …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the effect of storage time on microbiological quality of milk. It focuses on milk as an universal food and analyzes its individual components in detail. The issue of hygiene during milk collecting, which affects shelf life, is described in more detail. Treatment of the milk after milking and storage conditions can affect the presence of undesirable microbiota in the milk …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Mikroorganismy v systémech pro výměnu vzduchu v budovách
Barbora Dvořáková -
Sledování vlivu přídavku biocharu na kvalitu půdy, půdní mikroorganismy a jejich metabolickou aktivitu
Anežka Kodatová -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích
Silvia Vidová