Eliška Hrabová

Bakalářská práce

Vliv doby skladování na mikrobiologickou jakost mléka

Effect of storage time on microbiological quality of milk
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem doby skladování na mikrobiologickou jakost mléka. Zaměřuje se na mléko jako universální potravinu a podrobně rozebírá jeho jednotlivé složky. Blíže je charakterizována problematika, týkající se hygieny získávání mléka, jenž má vliv na dobu údržnosti. Způsob ošetření mléka po nadojení a podmínky jeho skladování mohou ovlivnit výskyt nežádoucí mikrobioty v mléce. Doba …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the effect of storage time on microbiological quality of milk. It focuses on milk as an universal food and analyzes its individual components in detail. The issue of hygiene during milk collecting, which affects shelf life, is described in more detail. Treatment of the milk after milking and storage conditions can affect the presence of undesirable microbiota in the milk …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta