Analýza těkavých látek v balzamikových octech – Bc. Michal Kašpar
Bc. Michal Kašpar
Master's thesis
Analýza těkavých látek v balzamikových octech
Analysis of volatile compounds in balsamic vinegars
Abstract:
Diplomová práce se zabývá analýzou těkavých organických látek v balzamikovém octu pomocí plynové chromatografie. První polovina teoretické části je věnována octům, konkrétně pak jejich historii, výrobě, klasifikaci, charakterizaci a využití. Druhá polovina teoretické části se věnuje problematice analýzy těkavých organických látek. Popsána tu je metoda plynové chromatografie a detekce pomocí plamenové …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the analysis of volatile organic compounds in balsamic vinegar using gas chromatography. The first half of the theoretical part is devoted to vinegars, specifically their history, production, classification, characterization and use. The second half of the theoretical part deals with the analysis of volatile organic compounds. The method of gas chromatography and detection …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kašpar, Michal. Analýza těkavých látek v balzamikových octech. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry / Analytical Chemistry
Theses on a related topic
-
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová -
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško