Petra Libertova

Bachelor's thesis

Plant oils as a source of vitamin E in the human diet

Abstract:
According to the classical concept, vitamin E includes four tocopherols (α-, β-, γ-, and δ-tocopherol) and four tocotrienols (α-, β-, γ-, and δ-tocotrienol), collectively referred to as tocochromanols or tocols. This group of amphipathic lipid-soluble molecules generally consists of a polar part derived from tyrosine and a hydrophobic polyprenyl side chain derived from the isoprenoid structure. Tocochromanols …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 28. 5. 2024
  • Supervisor: Ing. Barbora Burešová, Ph.D.
  • Reader: Matěj Satranský, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Bachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 96rn3z 96rn3z/2
30/4/2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.