Plant oils as a source of vitamin E in the human diet – Petra Libertova
Petra Libertova
Bakalářská práce
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Abstract:
According to the classical concept, vitamin E includes four tocopherols (α-, β-, γ-, and δ-tocopherol) and four tocotrienols (α-, β-, γ-, and δ-tocotrienol), collectively referred to as tocochromanols or tocols. This group of amphipathic lipid-soluble molecules generally consists of a polar part derived from tyrosine and a hydrophobic polyprenyl side chain derived from the isoprenoid structure. Tocochromanols …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Barbora Burešová, Ph.D.
- Oponent: Matěj Satranský, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LIBERTOVA, Petra. \textit{Plant oils as a source of vitamin E in the human diet}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/96rn3z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vendula Benediktová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na biochemické ukazatele ejakulátu kanců
Dušan Vaněk -
Inkorporace vitamínu E a jeho forem do nanovláken
Julie Seidelmannová -
Význam vitaminu E ve výživě a zdraví přežvýkavců
Dominika Vozihnojová -
Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E
Iveta Albrechtová
Název
Vložil
Vloženo
Práva