Využití suchého ledu v technologii vín révy vinné – Bc. Radim Holešinský
Bc. Radim Holešinský
Master's thesis
Využití suchého ledu v technologii vín révy vinné
Use of dry ice in wine technology
Abstract:
Diplomová práce se zabývá kryomacerací, a především využitím suchého ledu v technologii vín. Porovnává se rozdíl základních parametrů vín a obsah fenolických a senzorických rozdílů u hotových vín.V literární části je popsán princip studené macerace. Metody kryomacerace, a hlavně metoda s použitím suchého ledu. Dále je zhodnocena nákladnost výroby suchého ledu a použití. A na závěr je popsána macerace …moreAbstract:
This Diploma thesis contains information about cryomaceration and using of dry ice in wine technology. Base on that we could compare differences in basic wine parameters or amount of fenolic and sensoric contrasts in mature wines.In theoretical part of this thesis are describe principles of cold maceration or cryomaceration, but main focus was on maceration method with dry ice. In next part we oriented …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Využití suchého ledu v technologii vín révy vinné
Iva Horníčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights