Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa – Nikola Jelínková
Nikola Jelínková
Bachelor's thesis
Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa
Muscle fibre typology and its effect on pork quality
Abstract:
Tato bakalářská práce byla zaměřena zejména na typologii svalových vláken a kvalitu masa, konkrétně vepřového masa. Práce popisuje anatomii a fyziologii svalů, složení svalů a jednotlivé typy svalových vláken. V souvislosti s tím byly popsány různé klasifikační metody pro určení typů vláken. Během mnoha let se postupně objevovaly rozdílné klasifikace. Jedna z prvních používaných klasifikací rozdělovala …moreAbstract:
This bachelor thesis focused mainly on muscle fibre typology and meat quality, specifically pork. The thesis describes muscle anatomy and physiology, muscle composition and the different types of muscle fibres. In this context, various classification methods for determining fibre types were described. Over many years, different classifications have gradually emerged. One of the earliest classifications …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JELÍNKOVÁ, Nikola. \textit{Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/983n9r/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Animal Production
Theses on a related topic
-
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović -
Potravinová soběstačnost České republiky - vepřové maso
Olga Konšalová -
Vepřové maso – učební text pro obor kuchař
Libor Marčík -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- vepřové maso
Alice Krejzová -
Charakter tržního prostředí komodity vepřové maso
Sabina Kraváčková -
Možnosti zapojení zemědělského podniku do komoditní vertikály jatečná prasata/vepřové maso
Vítězslav Škoda -
Vývojové trendy u komodity vepřové maso
Martin ŠIKÝŘ -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights