Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa – Nikola Jelínková
Nikola Jelínková
Bakalářská práce
Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa
Muscle fibre typology and its effect on pork quality
Anotace:
Tato bakalářská práce byla zaměřena zejména na typologii svalových vláken a kvalitu masa, konkrétně vepřového masa. Práce popisuje anatomii a fyziologii svalů, složení svalů a jednotlivé typy svalových vláken. V souvislosti s tím byly popsány různé klasifikační metody pro určení typů vláken. Během mnoha let se postupně objevovaly rozdílné klasifikace. Jedna z prvních používaných klasifikací rozdělovala …víceAbstract:
This bachelor thesis focused mainly on muscle fibre typology and meat quality, specifically pork. The thesis describes muscle anatomy and physiology, muscle composition and the different types of muscle fibres. In this context, various classification methods for determining fibre types were described. Over many years, different classifications have gradually emerged. One of the earliest classifications …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JELÍNKOVÁ, Nikola. \textit{Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/983n9r/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Chovatelství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović -
Potravinová soběstačnost České republiky - vepřové maso
Olga Konšalová -
Vepřové maso – učební text pro obor kuchař
Libor Marčík -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- vepřové maso
Alice Krejzová -
Charakter tržního prostředí komodity vepřové maso
Sabina Kraváčková -
Možnosti zapojení zemědělského podniku do komoditní vertikály jatečná prasata/vepřové maso
Vítězslav Škoda -
Vývojové trendy u komodity vepřové maso
Martin ŠIKÝŘ -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček
Název
Vložil
Vloženo
Práva