Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení – Bc. Monika Starostková
Bc. Monika Starostková
Diplomová práce
Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení
Freshness monitoring of poultry meat using a experimental device
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou čerstvosti drůbežího masa a změnami při jeho uchovávání. Teoretická část práce popisuje drůbeží maso co se týká jeho složení, skladování, zrání, údržnosti, mikrobiologie a legislativy. Byly zhodnoceny vhodné obaly a jejich využití pro uchování drůbežího masa, byly popsány metody pro měření amoniaku. Praktická část práce se zabývá měřením plynů uvolňujících se …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the issue of freshness of poultry meat and changes in its preservation. The theoretical part describes poultry meat in terms of its composition, storage, maturation, preservation, microbiology and legislation. The work also describes suitable packaging for the preservation of poultry meat and methods for measuring ammonia. The practical part of the work deals with the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Starostková, Monika. Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře
Petra Skýpalová -
Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků
Jakub Formánek -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě masa v České republice
Lucie Rendová -
Falšování masa a masných výrobků.
Aneta Pšeničková