Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií – Ing. Lukáš KES
Ing. Lukáš KES
Master's thesis
Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií
Pseudocereals, their imlementation to bakery´s technology.
Abstract:
Tato práce je zaměřena na oblast cereálií a cereálních technologií, jejich alternativních dru-hů, známých jako pseudocereálie. Jsou zde informace o třech základních pseudocereáliích popsaných v literatuře {--} Pohance seté (Fagopyrum esculentum), Amarantu (Amaranthus spp.) a Quinoi (Chenopodium quinoa). Práce podává přehled o jejich pěstování, výnosech chemickém a nutričním složení, technologii zpracování …moreAbstract:
This work do specialized on area of cereals and cereals technologies, their alternative kinds -pseudocereals. There are information about three basic pseudocereals described in literature {--} Buckwheat sown (Fagopyrum esculentum), Amarant (Amaranthus spp.) and Quinoa (Chenopodium quinoa). Work serve summary about their cultivation, produce, chemical and nutritive structure, technology processing and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2007
Identifier:
5197
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KES, Lukáš. Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka
Irena ŠESTÁKOVÁ -
Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek
Kateřina Křivánková -
Phenotypic and metabolomic characterization of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): Identification of superior genetic resources
Lucie Dostalíková -
Influence of environment and genotype on accumulation of selected antioxidants in quinoa (Chenopodium quinoa Willd.)
Leiter Granda Cruz -
Využití merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) v potravinářství
Kateřina Křivánková -
Význam a uplatnění merlíku čilského (Chenopodium quinoa Willd.) ve výživě člověka
Věra BIGASOVÁ -
Srovnání nutriční hodnoty quinoy (Chenopodium quinoa) s vybranými plodinami
Jana Říhová -
Návrh vhodné technologie pro pěstování druhů rodu Chenopodium jako listové zeleniny
Zuzana TRABALIKOVÁ