Ing. Lukáš KES

Master's thesis

Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií

Pseudocereals, their imlementation to bakery´s technology.
Abstract:
Tato práce je zaměřena na oblast cereálií a cereálních technologií, jejich alternativních dru-hů, známých jako pseudocereálie. Jsou zde informace o třech základních pseudocereáliích popsaných v literatuře {--} Pohance seté (Fagopyrum esculentum), Amarantu (Amaranthus spp.) a Quinoi (Chenopodium quinoa). Práce podává přehled o jejich pěstování, výnosech chemickém a nutričním složení, technologii zpracování …more
Abstract:
This work do specialized on area of cereals and cereals technologies, their alternative kinds -pseudocereals. There are information about three basic pseudocereals described in literature {--} Buckwheat sown (Fagopyrum esculentum), Amarant (Amaranthus spp.) and Quinoa (Chenopodium quinoa). Work serve summary about their cultivation, produce, chemical and nutritive structure, technology processing and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2007
Identifier: 5197

Thesis defence

  • Date of defence: 12. 6. 2007
  • Supervisor: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KES, Lukáš. Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.