Vít Pulec

Bakalářská práce

Hydrogely na bázi kaštanového škrobu

Hydrogels based on chestnut starch
Anotace:
Byl optimalizován postup izolace škrobu z kaštanu koňského (Aesculus hippocastanum) a z mouky kaštanu setého (Castanea sativa). Izolované škroby byly charakterizovány pomocí skenovacího elektronového mikroskopu a termogravimetrické analýzy. Z těchto dvou škrobů byly připraveny hydrogely na bázi kopolymeru škrobu, kyseliny akrylové a akrylamidu pro potenciální využití v zemědělství. U hydrogelů byl …více
Abstract:
The isolation of starch from horse chestnut (Aesculus hippocastanum) and from edible chestnut flour (Castanea sativa) was optimized. The isolated starches were characterized using scanning electron microscopy and thermogravimetric analysis. The hydrogels based on starch,acrylic acid and acrylamide copolymer were prepared from the isolated chestnut starches for potential use in agriculture. The swelling …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petra Kalendová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Pulec, Vít. Hydrogely na bázi kaštanového škrobu. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technická chemie / Chemie a technická chemie