Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace – Jitka JAKEŠOVÁ
Jitka JAKEŠOVÁ
Bakalářská práce
Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace
Iodine content in milk and milk whey during lactation
Anotace:
Mléko je významným přirozeným zdrojem jódu v lidské výživě. Obsah jódu v mléce je objektivním ukazatelem saturace dojnic jódem. Práce přináší údaje o obsahu jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace a další vlivy, které na jeho obsah působí. Do pokusu bylo zařazeno 12 dojnic na počátku laktace z chovu Haklovy Dvory nacházející se v blízkosti Českých Budějovic. Vzorky mléka byly odebírány s …víceAbstract:
Milk is an important natural resource of iodine in human nutrition. The content of iodine in milk is an objective indicator of iodine saturation of cows. My work shows data about iodine content in milk and whey during lactation and other factors which affect the iodine contents. The experiment includes 12 milkers at the beginning of their lactation. This milkers are from breeding Haklovy Dvory, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Trávníček, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JAKEŠOVÁ, Jitka. Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agroekologie
Práce na příbuzné téma
-
Mléčný výrobek s přídavkem kravské syrovátky
Alžběta Kosařová -
Význam jodu ve výživě lidí a hospodářských zvířat
Martina Erbanová -
Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě
Lucie VÍTKOVÁ -
Obsah jodu v mléce z konvenčních a ekologických chovů
Michaela HOLÍKOVÁ -
Faktory ovlivňující obsah jódu v mléce a mléčných výrobcích
Michaela Lukáčová -
Mléko jako zdroj stopových prvků
Jana BOUCHALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva