Vliv spotřební daně na poptávku po alkoholu - analýza restauračních zařízení na Rakovnicku – Eva Sušánková
Eva Sušánková
Bakalářská práce
Vliv spotřební daně na poptávku po alkoholu - analýza restauračních zařízení na Rakovnicku
Impact of excise tax on the demand for alcohol - an analysis of restaurant establishments in Rakovnik
Anotace:
Cílem mé práce je odpovědět na otázku, zda spotřební daň ovlivňuje poptávku po alkoholu. Tuto otázku budu zkoumat na případové studii restauračních zařízení na Rakovnicku. Teoretická část práce bude zaměřena především na objasnění důvodů uvalování spotřební daně na alkohol, v rámci této části se budu primárně zabývat teorií externalit, protože podle řady ekonomů je uvalení spotřební daně na alkohol …víceAbstract:
The aim of this thesis is to answer the question whether the excise tax affects the demand for alcohol. This issue will be analyzed on a case study of restaurant establishments in Rakovnik. The theoretical section will focus mainly on clarifying the reasons, for the imposition of excise taxes on alcohol. This section will primarily deal with the theory of externalities, as many economists impose that …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 3. 2010
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/22356
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 6. 2010
- Vedoucí: Pavel Písař
- Oponent: Pavel Chalupníček
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/22356
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Ekonomie a hospodářská správa / Národní hospodářství
Práce na příbuzné téma
-
Vizuální a komunikační styl sportovního a restauračního zařízení
Eunice Sojková -
Podnikatelský záměr restauračního zařízení
Michaela Kaprálová -
Podnikatelský plán pro založení restauračního zařízení
Štěpán Slovák -
Podnikatelský záměr pro založení restauračního zařízení
Michael Slovák -
Podnikatelský plán na založení restaurace
Josef Kolník -
Spotřební a ekologické daně v ČR
Martin Kovář -
Spotřební daně v ČR
Lenka Kůrková -
Analýza spotřební daně Air Passanger Duty (APD) a její extrapolace
Radim Pospíchal