Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách – Tereza Machoňová
Tereza Machoňová
Bachelor's thesis
Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách
Traditional and Modern Methods of Determination Moisture in Food
Abstract:
Tato práce je zaměřena na stanovení vlhkosti vody v potravinách pomocí tradičních a moderních metod. Tradičních metod existuje celá řada a jsou v potravinářských technologiích běžně používány. Vyvíjeny jsou ale také metody nové, modernější, k zajištění kvalitního monitoringu vlhkosti v potravinách. Je zde stručně charakterizována voda jako chemická molekula, dále jsou uvedeny základní funkce vody v …moreAbstract:
This work is focused on determination of moisture in food using traditional and modern methods. There are a number of traditional methods and they are commonly used in food technology. But new methods are being developed, more modern methods are needed to ensure the quality of moisture monitoring in food. First, I describe water as a chemical molecule, the basic function of water in food and the reasons …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Machoňová, Tereza. Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Metody stanovení odtoku podzemní vody
Radomír Pelc -
Vývoj metody pro voltametrické stanovení estrogenů ve vodách
Natálie Měchová -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení antibiotika karbenicilin ve vodě pomocí LC/MS
Kateřina VANČUROVÁ -
Metody odběru a zpracování vzorků vody pro stanovení steroidních látek ve vodním prostředí
Romana Gáborová -
Stanovení léčiv v surových vodách - vývoj a validace analytické metody
Michaela NAVRÁTILOVÁ -
Validace metody pro stanovení vybraných pesticidů v povrchových a odpadních vodách
Jana URBANOVÁ -
Zavedení metody na stanovení vybraných triazinových pesticidů ve vodě metodou GC-MS/MS
Jan OPEKAR -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK