Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách – Tereza Machoňová
Tereza Machoňová
Bakalářská práce
Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách
Traditional and Modern Methods of Determination Moisture in Food
Anotace:
Tato práce je zaměřena na stanovení vlhkosti vody v potravinách pomocí tradičních a moderních metod. Tradičních metod existuje celá řada a jsou v potravinářských technologiích běžně používány. Vyvíjeny jsou ale také metody nové, modernější, k zajištění kvalitního monitoringu vlhkosti v potravinách. Je zde stručně charakterizována voda jako chemická molekula, dále jsou uvedeny základní funkce vody v …víceAbstract:
This work is focused on determination of moisture in food using traditional and modern methods. There are a number of traditional methods and they are commonly used in food technology. But new methods are being developed, more modern methods are needed to ensure the quality of moisture monitoring in food. First, I describe water as a chemical molecule, the basic function of water in food and the reasons …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Machoňová, Tereza. Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Metody stanovení odtoku podzemní vody
Radomír Pelc -
Vývoj metody pro voltametrické stanovení estrogenů ve vodách
Natálie Měchová -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení antibiotika karbenicilin ve vodě pomocí LC/MS
Kateřina VANČUROVÁ -
Metody odběru a zpracování vzorků vody pro stanovení steroidních látek ve vodním prostředí
Romana Gáborová -
Stanovení léčiv v surových vodách - vývoj a validace analytické metody
Michaela NAVRÁTILOVÁ -
Validace metody pro stanovení vybraných pesticidů v povrchových a odpadních vodách
Jana URBANOVÁ -
Zavedení metody na stanovení vybraných triazinových pesticidů ve vodě metodou GC-MS/MS
Jan OPEKAR -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK