Termostabilita rtěnky a balzámu na rty – Adriana Páterová
Adriana Páterová
Bakalářská práce
Termostabilita rtěnky a balzámu na rty
Lipstick and Lip Balm Thermostability
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá termostabilitou rtěnek a balzámů na rty. V teoretické části jsou popsány jednotlivé stupně výroby rtěnek a balzámů na rty, jejich historické využití a obecné složení včetně ingrediencí, z nichž přípravky sestávají. Následuje charakterizace rtěnky z fyzikálně chemického hlediska jako disperzní soustavy a popis termostability přípravků na rty. Praktická část popisuje vybrané …víceAbstract:
The bachelor thesis addresses the thermostability of lipsticks and lip balms. The initial theoretical part describes the various stages of lipsticks' and lip balms' manufacturing process, as well as their historical use and general composition. It also details a list of ingredients used during production, followed by the physicochemical properties of lipstick using a dispersion technique as well as …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Páterová, Adriana. Termostabilita rtěnky a balzámu na rty. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Materiály a technologie / Biomateriály a kosmetika