Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů – Ing. Gabriela NAGYOVÁ
Ing. Gabriela NAGYOVÁ
Doctoral thesis
Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů
Possibilities of selected hydrocolloids and different phosphates application during processed cheese spread production
Abstract:
Cílem práce bylo studovat vliv různé koncentrace vybraných hydrokoloidů (alginát sodný, agar, kappa-karagenan, pektiny s různým stupněm esterifikace), vliv tavicích solí s různou délkou fosforečnanového řetězce a kombinací ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů. Předmětem studie byly také změny optické hustoty pro ověření hypotézy, podle které je možné …moreAbstract:
The aim of this work was to study the effect of different concentrations of selected hydrocolloids (sodium alginate, agar, kappa-carrageenan pectins with different esterification degrees) and the effect of emulsifying salts with different chain length and combinations of ternary mixtures of phosphate emulsifying salts on the textural properties of processed cheese. The objects of this study were the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 9. 2014
Accessible from:: 2. 9. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NAGYOVÁ, Gabriela. \textit{Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/9afu3b/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
NAGYOVÁ, Gabriela. Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů. Zlín, 2014. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.9.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 9. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů.
Martina Indráčková -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv přídavku hydrokoloidů na vybrané parametry ochucených sterilovaných tavených sýrů
Veronika Holšteinová