Ing. Gabriela NAGYOVÁ

Doctoral thesis

Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů

Possibilities of selected hydrocolloids and different phosphates application during processed cheese spread production
Abstract:
Cílem práce bylo studovat vliv různé koncentrace vybraných hydrokoloidů (alginát sodný, agar, kappa-karagenan, pektiny s různým stupněm esterifikace), vliv tavicích solí s různou délkou fosforečnanového řetězce a kombinací ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů. Předmětem studie byly také změny optické hustoty pro ověření hypotézy, podle které je možné …more
Abstract:
The aim of this work was to study the effect of different concentrations of selected hydrocolloids (sodium alginate, agar, kappa-carrageenan pectins with different esterification degrees) and the effect of emulsifying salts with different chain length and combinations of ternary mixtures of phosphate emulsifying salts on the textural properties of processed cheese. The objects of this study were the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 9. 2014
Accessible from:: 2. 9. 2014

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

NAGYOVÁ, Gabriela. Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů. Zlín, 2014. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.9.2014

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 9. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe