Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže – Štěpánka Kruntorádová
Štěpánka Kruntorádová
Bachelor's thesis
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
The use of caprylic acid to reduce Campylobacter jejuni occurrence in poultry
Abstract:
Kampylobakterióza je akutní střevní onemocnění způsobované gramnegativními bakteriemi rodu Campylobacter. Nejčastějšími původci tohoto onemocnění jsou Campylobacter jejuni a Campylobacter coli. Mnohými studiemi bylo zjištěno, že nejběžnější příčina kampylobakteriózy je manipulace se syrovým nebo nedostatečně tepelně upraveným drůbežím masem. Tato bakalářská práce se zabývá snížením výskytu Campylobacter …moreAbstract:
Campylobacteriosis is an acute intestinal disease caused by gram-negative bacteria of the genus of Campylobacter. Campylobacter coli and Campylobacter jejuni are the most common causes of this disease. Many studies have found that the most frequent cause of campylobacter is the handling of raw or undercooked poultry meat. The bachelor thesis aims to study the effect of surface-treatment of chilled …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
- Reader: Jana Svobodová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRUNTORÁDOVÁ, Štěpánka. \textit{Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/9brt1v/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Výskyt, diagnostika a antibiotická rezistence Campylobacter jejuni a Campylobacter coli
Lukáš HOLER -
Výskyt a diagnostika Campylobycter jejuni v České republice
Lukáš HOLER -
Přežívání Campylobacter sp. v různých podmínkách
Irena Machačová -
Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Eva KAŠPÁRKOVÁ -
The Impact of the Sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides) Supplement in the Feed Ration on the Quality of Poultry Products
Akhir Pebriansyah
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights