Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže – Štěpánka Kruntorádová
Štěpánka Kruntorádová
Bakalářská práce
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
The use of caprylic acid to reduce Campylobacter jejuni occurrence in poultry
Anotace:
Kampylobakterióza je akutní střevní onemocnění způsobované gramnegativními bakteriemi rodu Campylobacter. Nejčastějšími původci tohoto onemocnění jsou Campylobacter jejuni a Campylobacter coli. Mnohými studiemi bylo zjištěno, že nejběžnější příčina kampylobakteriózy je manipulace se syrovým nebo nedostatečně tepelně upraveným drůbežím masem. Tato bakalářská práce se zabývá snížením výskytu Campylobacter …víceAbstract:
Campylobacteriosis is an acute intestinal disease caused by gram-negative bacteria of the genus of Campylobacter. Campylobacter coli and Campylobacter jejuni are the most common causes of this disease. Many studies have found that the most frequent cause of campylobacter is the handling of raw or undercooked poultry meat. The bachelor thesis aims to study the effect of surface-treatment of chilled …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
- Oponent: Jana Svobodová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRUNTORÁDOVÁ, Štěpánka. \textit{Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/9brt1v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt, diagnostika a antibiotická rezistence Campylobacter jejuni a Campylobacter coli
Lukáš HOLER -
Výskyt a diagnostika Campylobycter jejuni v České republice
Lukáš HOLER -
Přežívání Campylobacter sp. v různých podmínkách
Irena Machačová -
Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Eva KAŠPÁRKOVÁ -
The Impact of the Sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides) Supplement in the Feed Ration on the Quality of Poultry Products
Akhir Pebriansyah
Název
Vložil
Vloženo
Práva