Kvalita jedlých olejů obohacených extrakty aromatických rostlin – Irena MACHÁČKOVÁ
Irena MACHÁČKOVÁ
Bachelor's thesis
Kvalita jedlých olejů obohacených extrakty aromatických rostlin
Quality of vegetable oils enriched with aromatic herb extracts
Abstract:
Teoretická část bakalářské je věnována výrobě, složení, vlastnostem a využití jedlých olejů se zaměřením na olej slunečnicový, řepkový a olivový; dále pak informace o přírodních antioxidantech se zaměřením na mátu klasnatou (Mentha spicata), bazalku pravou (Ocimum basilicum) a tymián obecný (Thymus vulgaris). Plynovou chromatografií bylo analyzováno složení silic získaných hydrodestilací a fotometricky …moreAbstract:
The theoretical part of the bachelor thesis summaries the knowledge about production, composition, properties and use of sunflower, rapeseed, and olive oils. Furthermore the theoretical part is focused on natural antioxdiants such as spearmint (Mentha spicata), basil (Ocimum basilicum) and thyme (Thymus vulgaris). Essential oils were obtained via hydrodestialtion and analyzed by gas chromatography …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Sanja Ćavar Zeljković, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MACHÁČKOVÁ, Irena. Kvalita jedlých olejů obohacených extrakty aromatických rostlin. Olomouc, 2019. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Studium enzymů s diaminooxidasovou a aminoaldehyddehydrogenasovou aktivitou v reakci na teplotní stres hrachu setého (Pisum sativum).
Jana ŠTANCLOVÁ -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová -
Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů
Petra Kučerová -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights