Gastronomická sémantika filmů Velká žranice a Menu. Komparativní analýza. – Tereza GORENČÍKOVÁ
Tereza GORENČÍKOVÁ
Bakalářská práce
Gastronomická sémantika filmů Velká žranice a Menu. Komparativní analýza.
Semantics of gastronomy in the films La Grande Bouffe and The Menu. Comparative analysis.
Anotace:
Tato bakalářská práce zkoumá úlohu gastronomie ve filmech Velká žranice z roku 1973 od Marca Ferreriho a Menu z roku 2022 od Marka Myloda. Gastronomie je důležitým prvkem propojujícím kulturu, společnost, historii a tradice, historicky byla také vnímána jako symbol sociálního statusu. Prostřednictvím sémiotické analýzy, vycházející z teorie Daniel Chandlera, jsou dekódovány gastronomické znaky a jejich …víceAbstract:
This bachelor thesis examines the role of gastronomy in the films La Grande Bouffe from 1973 by Marco Ferreri and Menu from 2022 by Mark Mylod. Gastronomy is a vital element intertwining culture, society, history and traditions. Gastronomy has historically also been perceived as a symbol of social status. Through semiotic analysis, based on the theory of Daniel Chandler, the gastronomic signs and their …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Ondřej Zach
Citační záznam
Jak správně citovat práci
GORENČÍKOVÁ, Tereza. Gastronomická sémantika filmů Velká žranice a Menu. Komparativní analýza.. Olomouc, 2024. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filmová studia / Filmová studia / Televizní a rozhlasová studia
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
MARKLOVÁ, E.
11. 5. 2024