Petr Šrámek
Master's thesis
Faktory ovlivňující cenu mléka
Price milk factors
Abstract:
Cílem práce je identifikace faktorů, které ovlivňují cenu mléka. Práce se zabývá vnitřními a vnějšími ekonomickými vlivy při produkci a zpracování mléka, které analyzujeme, abychom zjistili tržní sílu a jednotlivé tržní podíly s přidanou hodnotu mezičlánků na komoditní vertikály v rámci dodovatelsko-odběratelských vztazích v mléčném odvětví.Abstract:
The aim of this work is to identify the factors that affect the price of milk. The work examines internal and external economic factor in milk production and processing, which we analyze to determine market power and individual market shares with added value of intermediate links in the supply-customer relationship in the dairy sector.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 2. 2019
Identifier:
https://vskp.vse.cz/eid/83034
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2021
- Supervisor: Dana Zadražilová
- Reader: Tomáš Sadílek
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/83034
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Theses on a related topic
-
Využití etologie při chovu masného stáda skotu v ekologickém zemědělství
Silvie LEVOROVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Měření a hodnocení výkonnosti společnosti MILK-AGRO, spol. s r. o.
Michal Tabačko -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse