Porovnání technologie sušení chmele v komorové a pásové sušárně – Václav Lebeda
Václav Lebeda
Diplomová práce
Porovnání technologie sušení chmele v komorové a pásové sušárně
Comparison of hop drying methods at chamber and belt driers
Anotace:
Tato práce se zabývá porovnáním komorové a pásové sušárny chmele, především se zaměřuje na rozdíly těchto technologií. Nejdříve jsou obecně popsány metody sušení chmele využívané na území ČR a teorie sušení, následně požadované kvalitativní parametry sušeného chmele. V práci je popsán způsob měření a stanovení vybraných parametrů pro komorovou a pásovou sušárnu. Získané parametry jsou porovnány a zhodnoceny …víceAbstract:
This work compares chamber and belt hop dryers, focusing especially on the difference between these technologies. Firstly the theory of drying hops and general methods of drying used in the Czech Republic are described, as well as required quality parameters of the final dryed hops. The work describes measurement methodology and settings of selected parameters for chamber and belt dryers. Obtained …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 3. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Adolf Rybka, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Technická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Technická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělská technika
Práce na příbuzné téma
-
Agrotechnika chmele v rámci integrované produkce chmele
Ondřej Pyšný -
Analýza činnosti zpracovatelské linky chmele zaměřená na rozbor příměsí v jednotlivých částech linky
Martin Vopat -
Technologie sušení chmele v komorové sušárně s využitím uklidňovacích komor.
Jakub Pivko -
Porovnání kvalitativních ukazatelů odrůd chmele otáčivého (Humulus lupulus) z různých typů chmelnic
Žaneta KORCOVÁ -
Optimalizace podmínek nízkoteplotního sušení chmele v experimentální komorové sušárně.
Petr Kubeš -
Rozbor práce a porovnání různých typů komorových sušáren chmele.
Jakub Pivko -
Vliv základních surovin na kvalitativní ukazatele různých typů craft beer
Zdeňka HEJTMÁNKOVÁ -
Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu
Milan PEŠINA
Název
Vložil
Vloženo
Práva