Zuzana Leischnerová

Bachelor's thesis

Způsoby tepelného ošetření mléka a jeho dopady na nutriční jakost

Ways of heat treatment of milk and its impacts on nutritional value
Abstract:
Tématem bakalářské práce jsou „Způsoby tepelného ošetření mléka a jeho dopady na nutriční jakost“. V teoretické části je popsáno složení mléka, jeho jednotlivé složky a nutriční jakost. Další kapitoly jsou věnovány tepelnému ošetření, legislativnímu dělení mléka na základě tepelného ohřevu, jednotlivým způsobům ošetření a jejich vlivu na obsah a jakost jednotlivých složek. Jsou popsány změny, které …more
Abstract:
The topic of this bachelor thesis is "Ways of heat treatment of milk and its impacts on nutritional value". The theoretical part describes the composition of milk, its individual components and nutritional value. Other chapters focus on heat treatment, legislation concerning milk and differentiation of milk types based on intensity of treatment, individual treatments and their impact on the content …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Roman Pytel
  • Reader: Lenka Pohlodková, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta