Porovnání nutriční a užitné hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor – Jana BOUŠKOVÁ
Jana BOUŠKOVÁ
Bachelor's thesis
Porovnání nutriční a užitné hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor
Comparison of nutritional and utility value of tubers in selected cultivars of table potatoes
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit rozdíly v obsahu vybraných nutričně významných látek a stolní hodnotu hlíz u zvoleného souboru odrůd konzumních brambor. Obecné seznámení s danou problematikou je obsaženo v literárním přehledu. V roce 2019 byl založen maloparcelkový pokus v Lukavci s 6 odrůdami konzumních odrůd brambor a 1 odrůdou pro zpracování na škrob (jako kontrastní kontrola). Pěstování proběhlo …viacAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to evaluate the differences in the content of selected nutritionally significant substances and evaluation of cooking quality for the selected set of varieties of consumer potatoes. A general introduction to the issue is contained in the literary overview. In 2019, a small-scale experiment was established in Lukavci with 6 varieties of consumer potato varieties and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BOUŠKOVÁ, Jana. \textit{Porovnání nutriční a užitné hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/9ekoej/.
Jak správně citovat práci
BOUŠKOVÁ, Jana. Porovnání nutriční a užitné hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor. Č. Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Animal husbandry / Animal husbandry
Práce na příbuzné téma
-
Stolní hodnota hlíz z ekologického a konvenčního způsobu pěstování brambor
Michaela BOUŠKOVÁ -
Vliv organického a minerálního hnojení brambor na výnos a stolní hodnotu hlíz
Nina Kocourová -
Hodnocení stolní hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor vypěstovaných v ekologickém a konvenčním produkčním systému
Veronika ŠPLÍCHALOVÁ -
Hodnocení výnosu a kvality hlíz konzumních brambor
Jakub KAŇKA -
Porovnání jakosti hlíz v závislosti na různém agrotechnickém postupu pěstování
Klára Kalužíková -
Kvalita bramborových hlíz z hlediska lidské výživy
Kateřina Kubincová -
Vliv odrůdy a lokality na obsah akrylamidu ve zpracovaných hlízách brambor
Anežka Doležalová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza
Názov
Vložil
Vložené
Práva