Jana PROCHÁZKOVÁ

Bakalářská práce

Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy

Possibilities of culinary dish modifications for school catering purposes and correct nutrition principles
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo popsat kulinární úpravy pokrmů a jejich vliv na výživu mládeže. Charakterizuje základní technologické úpravy pokrmů, základní druhy potravin a jejich použití při přípravě pokrmů. Dále se zabývá racionální výživou a jejím vlivem na dospívající mládež. Závěrečná kapitola je věnována právní legislativě. Popisuje zákon O potravinách a tabákových výrobcích, zákon O školním …více
Abstract:
The final work for my bachelor graduation describes culinary cooking and its influence on teenagers´nutrition. It characterizes the basic technological and the basic kinds of food and their use on cooking. It is engaged in rational nutrition and its influence on teenagers. Final chapter pays attention to law legislativ. It describes food and tabacco products law, school catering law and system of critical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Identifikátor: 12996

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 6. 2009
  • Vedoucí: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PROCHÁZKOVÁ, Jana. Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 28. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.