Jana PROCHÁZKOVÁ

Bachelor's thesis

Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy

Possibilities of culinary dish modifications for school catering purposes and correct nutrition principles
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo popsat kulinární úpravy pokrmů a jejich vliv na výživu mládeže. Charakterizuje základní technologické úpravy pokrmů, základní druhy potravin a jejich použití při přípravě pokrmů. Dále se zabývá racionální výživou a jejím vlivem na dospívající mládež. Závěrečná kapitola je věnována právní legislativě. Popisuje zákon O potravinách a tabákových výrobcích, zákon O školním …more
Abstract:
The final work for my bachelor graduation describes culinary cooking and its influence on teenagers´nutrition. It characterizes the basic technological and the basic kinds of food and their use on cooking. It is engaged in rational nutrition and its influence on teenagers. Final chapter pays attention to law legislativ. It describes food and tabacco products law, school catering law and system of critical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 5. 2009
Identifier: 12996

Thesis defence

  • Date of defence: 16. 6. 2009
  • Supervisor: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PROCHÁZKOVÁ, Jana. Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 28. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.