Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy – Jana PROCHÁZKOVÁ
Jana PROCHÁZKOVÁ
Bakalářská práce
Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy
Possibilities of culinary dish modifications for school catering purposes and correct nutrition principles
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo popsat kulinární úpravy pokrmů a jejich vliv na výživu mládeže. Charakterizuje základní technologické úpravy pokrmů, základní druhy potravin a jejich použití při přípravě pokrmů. Dále se zabývá racionální výživou a jejím vlivem na dospívající mládež. Závěrečná kapitola je věnována právní legislativě. Popisuje zákon O potravinách a tabákových výrobcích, zákon O školním …víceAbstract:
The final work for my bachelor graduation describes culinary cooking and its influence on teenagers´nutrition. It characterizes the basic technological and the basic kinds of food and their use on cooking. It is engaged in rational nutrition and its influence on teenagers. Final chapter pays attention to law legislativ. It describes food and tabacco products law, school catering law and system of critical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12996
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2009
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PROCHÁZKOVÁ, Jana. \textit{Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/9elz45/.
Jak správně citovat práci
PROCHÁZKOVÁ, Jana. Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.