Živé mikroorganismy v probiotických mléčných výrobcích – Mgr. Michala Kotianová
Mgr. Michala Kotianová
Bakalářská práce
Živé mikroorganismy v probiotických mléčných výrobcích
Live microorganisms in probiotic dairy products
Anotace:
Již od minulého století je o bakterie mléčného kvašení velký zájem. Mnohé z těchto bakterií byly označeny jako probiotika. Probiotické bakterie přidávané do potravin se výrazně podílejí na jejich struktuře a chuti. Studie těchto výrobků však ukázaly, že probiotika přežívají v mléčných výrobcích ve velmi nízkých počtech, a proto se do většiny mléčných výrobků přidávají živiny. Životaschopnost lze také …víceAbstract:
Lactic acid bacteria and bifidobacteria have been important for over a century. Many of there are marketed as probiotics. Foods fermented by lactic acid bacteria are rendered safe by presention and have improved textures, flavours and tastes. However, studies have shown low viability of probiotic in dairy products. Viability can be improved by incorporation of micronutrients, two-step fermentation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2007
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/oyhp8/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 6. 2007
- Vedoucí: doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Biologie
Práce na příbuzné téma
-
Molekulárně biologické metody v archeologii
-
Molekulárně biologické metody při identifikaci plísní
Kristýna Hošková -
Moderní metody analýzy genomu a jejich využití v mikrobiologii
Bezdíček Bezdíček -
Vývoj metody pro purifikaci a kvantifikaci silně bazického peptidu apidaecinu. Analýza hladiny včelích antimikrobiálních peptidů a jejich biologických souvislostí.
Jiří DANIHLÍK -
Molekulárně biologické metody ve virologii
Jana CIMICKÁ -
Molekulárně-biologické metody detekce patogenů ve vodách
Eva Pinkasová -
Optimalizace molekulárně biologické metody pro detekci kontaminant v koření
Markéta Došková -
MOLEKULÁRNĚ BIOLOGICKÉ MARKERY A METODY VYUŽITELNÉ PŘI DETERMINACI PROKARYOT
Andrea MEDŽOVÁ