Mgr. Michala Kotianová

Bakalářská práce

Živé mikroorganismy v probiotických mléčných výrobcích

Live microorganisms in probiotic dairy products
Anotace:
Již od minulého století je o bakterie mléčného kvašení velký zájem. Mnohé z těchto bakterií byly označeny jako probiotika. Probiotické bakterie přidávané do potravin se výrazně podílejí na jejich struktuře a chuti. Studie těchto výrobků však ukázaly, že probiotika přežívají v mléčných výrobcích ve velmi nízkých počtech, a proto se do většiny mléčných výrobků přidávají živiny. Životaschopnost lze také …více
Abstract:
Lactic acid bacteria and bifidobacteria have been important for over a century. Many of there are marketed as probiotics. Foods fermented by lactic acid bacteria are rendered safe by presention and have improved textures, flavours and tastes. However, studies have shown low viability of probiotic in dairy products. Viability can be improved by incorporation of micronutrients, two-step fermentation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 6. 2007
  • Vedoucí: doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta