Stanovení biodostupných forem kovů v čajovém nálevu z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica) – Bc. Marie Hájková
Bc. Marie Hájková
Diplomová práce
Stanovení biodostupných forem kovů v čajovém nálevu z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Determination of bioavailable forms of metals in tea Stinging nettle (Urtica dioica)
Anotace:
Abstrakt Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení koncentrace rtuti v půdě, v částech rostliny kopřivy dvoudomé (Urtica dioica) a v nálevech z ní připravených. Vzorky rostlin kopřivy dvoudomé byly odebrány na sedmi vybraných odběrových místech v lokalitě Jedová hora v Brdech ve středních Čechách. Teoretická část diplomové práce obsahuje botanický popis rostliny kopřivy dvoudomé, její chemické …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on the determination of the mercury concentration in the soil samples, in the parts of dioecious nettle plant (Urtica dioica) and in the infusions prepared from it. The samples of nettle plant were taken at seven selected pick-up points in the area of Jedová hora in Brdy in Centra Bohemia. The theoretical part of the diploma thesis contains a botanical description of nettle …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedoucí: Ing. Andrea Ridošková, Ph.D.
- Oponent: Eliška Páčová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Rtuť v plodnicích hub
Jakub Pácal -
Asimilační aparát dřevin a jeho potenciál vázat rtuť
Andrea ZEIBERTOVÁ -
Částicové vázaná atmosférická rtuť
Ondřej Zvěřina -
Rtuť v uzených rybích výrobcích
Iva Ventrubová -
Rtuť, její využití a její vliv na životní prostředí
Marek Němec -
Rtuť a její toxicita
Viera Kováčová -
Rtuť a její organosloučeniny v životním prostředí
Robin Kotlař -
Rtuť v potravinách: analýza rybích produktů na českém trhu
Jana MANIUROVÁ