Tereza Novotná

Bakalářská práce

Mercury in fish products

Rtuť v rybích výrobcích
Anotace:
Tato studie se zabývá výskytem rtuti v rybách a rybích produktech, konkrétně v rybích omáčkách. Přesné stanovení a kvantifikace obsahu rtuti v různých druzích potravin jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti potravin. Tato práce se také zabývá výskytem rtuti v ekosystémech, její bioakumulací v různých druzích ryb a možnými zdravotními důsledky pro spotřebitele. Dále popisuje specifické postupy používané …více
Abstract:
This study examines the occurrence of mercury in fish and seafood products, namely fish sauces. Accurate identification and quantification of mercury levels in different types of food are essential to guaranteeing food safety. This thesis also deals with the occurrence of mercury in ecosystems, its bioaccumulation in different fish species, and the potential health consequences for consumers. Furthermore …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Mgr. Pavlína Pelcová, Ph.D.
  • Oponent: Marija Radojičić, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin

Práce na příbuzné téma