Tereza Novotná
Bakalářská práce
Mercury in fish products
Rtuť v rybích výrobcích
Anotace:
Tato studie se zabývá výskytem rtuti v rybách a rybích produktech, konkrétně v rybích omáčkách. Přesné stanovení a kvantifikace obsahu rtuti v různých druzích potravin jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti potravin. Tato práce se také zabývá výskytem rtuti v ekosystémech, její bioakumulací v různých druzích ryb a možnými zdravotními důsledky pro spotřebitele. Dále popisuje specifické postupy používané …víceAbstract:
This study examines the occurrence of mercury in fish and seafood products, namely fish sauces. Accurate identification and quantification of mercury levels in different types of food are essential to guaranteeing food safety. This thesis also deals with the occurrence of mercury in ecosystems, its bioaccumulation in different fish species, and the potential health consequences for consumers. Furthermore …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Mgr. Pavlína Pelcová, Ph.D.
- Oponent: Marija Radojičić, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Příjem rtuti ze sladkovodních a mořských ryb
Kateřina Sádovská