Přežívání probiotických bakterií v probiotických doplňcích v závislosti na podmínkách skladování – Bc. Tereza Střelková
Bc. Tereza Střelková
Master's thesis
Přežívání probiotických bakterií v probiotických doplňcích v závislosti na podmínkách skladování
Survival of probiotic bacteria in the probiotic supplements depending on storage conditions
Anotácia:
Střevní mikrobiota představuje soubor mikroorganismů, které přirozeně existují v gastrointestinálním traktu (GIT) a má zásadní význam pro lidské zdraví. Její adekvátní modulaci může umožnit používání probiotik – živých mikroorganismů, prebiotik či jejich kombinace. Komerční probiotické produkty jsou k dispozici jako potraviny a doplňky stravy a v obou případech tvoří nejčastěji používané bakterie …viacAbstract:
The intestinal microbiota represents a set of microorganisms that naturally exists in the gastrointestinal tract (GIT) and is of fundamental importance to human health and physiology. The use of probiotics as living microorganisms, prebiotics or combinations thereof may allow its adequate modulation. Commercial probiotic products are available as food and dietary supplements and in both cases the most …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Šárka Musilová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STŘELKOVÁ, Tereza. \textit{Přežívání probiotických bakterií v probiotických doplňcích v závislosti na podmínkách skladování}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/9iyq1j/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Storage aspects of the Flue-Cured Virginia tobacco ageing in India
Damir Satrutdinov -
Effect of storage conditions the biomass briquettes on their mechanical properties and heating value
Kateřina Hojná -
Vliv podmínek skladování zeleniny na výskyt významných skládkových chorob
Jakub Kudrna -
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Kamila Otipková -
Vliv podmínek skladování na životaschopnost mikroorganizmů v probiotických doplňcích stravy
Veronika Kondelová -
Vliv podmínek skladování na vybrané jakostní parametry nápojů rostlinného původu imitujících mléko
Gabriela Přívarová -
Vliv zrání a podmínek skladování termosetických polymerních kompozitních materiálů na jejich visko-elastické vlastnosti
Filip KUBEŠ -
Vliv doby a podmínek skladování na kvalitu a výživnou hodnotu řízkové siláže
Michal Kuděla
Názov
Vložil
Vložené
Práva