Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření – Bc. Karolína Menoušková
Bc. Karolína Menoušková
Master's thesis
Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření
Assessment of the influence of country of origin and the method of processing on the microbiota of selected spices
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na požadavky týkající se kvality koření. Především se zabývá mikrobiální kontaminací koření, faktory vlivu a možnými prostředky k zamezení jeho kontaminace. Dále se práce zabývá charakteristikou koření rodu Capsicum, jeho sortimentem a možným využitím. V praktické části práce byla stanovována mikrobiální kontaminace papriky a chilli koření. Jednotlivé vzorky koření se lišily …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the requirements for the quality of spices. It mainly deals with the microbial contamination of spices, factors of influence and possible means to prevent its contamination. Furthermore, the work deals with the characteristics of spices of the genus Capsicum, its range and possible use. In the practical part of the work, the microbial contamination of spices in peppers …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Michal Kosař, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MENOUŠKOVÁ, Karolína. \textit{Posouzení vlivu země původu a~způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/9izk14/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Interactions of housing system, genotype and eggshell quality and their relationship to egg safety
Mohamed Ketta -
Antioxidační aktivita papriky a pepře
Pavla DŘÍMALOVÁ -
Hodnocení a změny různých odrůd chilli papriček a výrobků z nich v průběhu úchovy
Gabriela Gaubová -
Vliv stresorů na obsahové látky chilli paprik
Vojtěch Ferby