Bc. Nikola Zapletalová

Diplomová práce

Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli

Nutritional and Sensory Comparison of Selected Meat Product According to Fat and Salt Content
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hodnocením jakostí masných výrobků a jejich posouzením z hlediska tuku a soli. Teoretická část práce popisuje tradiční i legislativní dělení masných výrobků, suroviny používané v masné výrobě, jednotlivé technologické operace výroby, rizika spojená s příjmem tuku a soli. V praktické části byly vyrobeny dva masné výrobky, a to Debrecínské párky a Vídeňské párky. Párky byly …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on meat products quality assessment and assessment according to fat and salt. The theoretical part describes traditional and legislative division of meat products, raw materials used in meat production, processing technology operations and risks of fat and salt intake. The practical part included Debrecen sausages and Vienna sausages production. These sausages were made …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta