Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli – Bc. Nikola Zapletalová
Bc. Nikola Zapletalová
Master's thesis
Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli
Nutritional and Sensory Comparison of Selected Meat Product According to Fat and Salt Content
Abstract:
Diplomová práce se zabývá hodnocením jakostí masných výrobků a jejich posouzením z hlediska tuku a soli. Teoretická část práce popisuje tradiční i legislativní dělení masných výrobků, suroviny používané v masné výrobě, jednotlivé technologické operace výroby, rizika spojená s příjmem tuku a soli. V praktické části byly vyrobeny dva masné výrobky, a to Debrecínské párky a Vídeňské párky. Párky byly …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on meat products quality assessment and assessment according to fat and salt. The theoretical part describes traditional and legislative division of meat products, raw materials used in meat production, processing technology operations and risks of fat and salt intake. The practical part included Debrecen sausages and Vienna sausages production. These sausages were made …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Robert Gál, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZAPLETALOVÁ, Nikola. \textit{Porovnání nutriční a~senzorické jakosti vybraného masného výrobku z~hlediska obsahu tuku a~soli}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Available from: https://theses.cz/id/9kgiwh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Porovnání vybraných jakostních parametrů Debrecínských párků se sníženým obsahem soli
Klára Kozohorská -
Technologické vyhodnocení výroby masného výrobku z masa kuřat krmených přídavkem kmínu kořenného v porovnáním s masným výrobkem s přídavkem kmínu do díla
Tereza Radová -
Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek
Alena Světlíková -
Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla
Veronika ŠNOKHOUSOVÁ -
Fat Shaming in Children's Literature
Veronika Jirků -
Chan Koonchungův román The Fat Years v kontextu čínských diskurzů modernizace
Valerie Schlicková -
Screening of PAHs concentrations and determination of the total fat content and fatty acid profile of traditionally smoking fish in Central region of Cameroon.
Kateřina Šrámková -
Právní úprava daní z nezdravých potravin ("sugar tax"/"fat tax") ve vybraných členských státech EU
Martina Katreňáková