Bc. Nikola Zapletalová

Master's thesis

Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli

Nutritional and Sensory Comparison of Selected Meat Product According to Fat and Salt Content
Abstract:
Diplomová práce se zabývá hodnocením jakostí masných výrobků a jejich posouzením z hlediska tuku a soli. Teoretická část práce popisuje tradiční i legislativní dělení masných výrobků, suroviny používané v masné výrobě, jednotlivé technologické operace výroby, rizika spojená s příjmem tuku a soli. V praktické části byly vyrobeny dva masné výrobky, a to Debrecínské párky a Vídeňské párky. Párky byly …more
Abstract:
The diploma thesis is focused on meat products quality assessment and assessment according to fat and salt. The theoretical part describes traditional and legislative division of meat products, raw materials used in meat production, processing technology operations and risks of fat and salt intake. The practical part included Debrecen sausages and Vienna sausages production. These sausages were made …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Robert Gál, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta