Ověření kávové sedliny jako potenciálního substrátu pro bakterie použitelné při bioremediaci – Bc. Michaela Dobešová
Bc. Michaela Dobešová
Diplomová práce
Ověření kávové sedliny jako potenciálního substrátu pro bakterie použitelné při bioremediaci
Verification of spent coffee grounds as a potential substrate for bacteria usable in bioremediation
Anotace:
Kávová sedlina je odpadem potravinářského průmyslu, avšak místo ukládání tohoto odpadu na skládky nebo jeho spalování, je snaha o její další recyklaci v rámci cirkulární ekonomiky. Jednou z možností je aplikace kávové sedliny jako substrátu pro bakterie využitelné při bioremediaci – tedy procesu, kdy se pomocí mikroorganismů odstraňují kontaminující látky z životního prostředí. V této diplomové práci …víceAbstract:
Spent coffee grounds is a waste from the food industry, but instead of landfilling or incinerating this waste, there is an effort to further use it within the framework of the circular economy. One possibility is the use of spent coffee grounds as a substrate for bacteria that can be used in bioremediation – that is, a process where contaminating substances are removed from the environment with the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
- Oponent: Jiřina Omelková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOBEŠOVÁ, Michaela. \textit{Ověření kávové sedliny jako potenciálního substrátu pro bakterie použitelné při bioremediaci}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/9l7p90/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin